Festivalul Internațional Shakespeare 2022 include în programul său și producții noi ale Departamentului Arte și Media, în regia profesorilor Alexandru Boureanu, Haricleea Nicolau și Romanița Ionescu.

Puteți viziona spectacolul „Doamnele lui Shakespeare”, regia prof. univ. dr. Alexandru Boureanu din distribuție făcând parte studenți care urmează atât cursurile de licență cât și de master. Ii puteți urmări pe toată perioada festivalului (20-27 mai de la ora 20.30) în diferite locații din Craiova.

Spectacolul „Cumplita Noapte” în regia lect. univ. dr. Haricleea Nicolau va putea fi vizionat în sala Aula Buia a departamentului Arte și Media, pe data de 26 mai, ora 11.00, iar producția cu spectacolul de licență Iulius Cezar, în regia lect. univ. dr. Romanița Ionescu, va avea loc pe 26 mai, ora 11.00, la Departamentul Arte și Media, în sala Aula Buia.

„Cumplita noapte” este o suită de scene-cheie din tragediile Macbeth, Hamlet și Richard al III-lea, în care funcționează constante precum crima și noaptea. Crima atrage consecinţe: conştientizarea crimelor comise şi neliniştea necesităţii următoarei crime, febrilitatea şi urgenţa comiterii ei. Noaptea adăpostește basme despre cum mor regii, povești despre năluciri, despre dispariţii misterioase, despre crime și amoruri nelegiuite. Cumplita noapte este impura noapte în care se arată spectrele, noaptea misterioasă, înfricoşătoare, moment al necunoscutului care înfioară și provoacă, deopotrivă. Noaptea este momentul uneltirii şi al făptuirii crimelor, dar este și clipa coşmarului, a spaimelor și a nălucirilor care vin să hăituiască ucigașii. Spectrele străbat de dincolo, tăcute, invadând conştiinţa lui Macbeth, a lui Claudius, a lui Richard. Cumplita noapte este noaptea rătăcirii lor.

Producția cu spectacolul de licență „Iulius Cezar” în regia lect. univ. dr. Romanița Ionescu, va avea loc pe 26 mai, ora 11.00, la Departamentul Arte și Media în sala Aula Buia.

Vă așteptăm cu drag!