Spații prin excelență ale laboratorului și cercetării, ale testării unor formule de lucru puțin explorate, ale dezvoltării unei sensibilități specifice experimentului, Facultățile de Teatru din țară vor prilejui întâlnirea dintre artiști consacrați, absolvenți și studenți. Timp de două zile, o autoritate în domeniul artelor spectacolului din România și un absolvent din facultatea respectivă vor conduce un laborator de lucru aplicat, cu o metodologie proprie, dedicat studenților. Capsulele-laborator devin astfel mini-centre de cercetare și explorare, oferind studenților și studentelor posibilitatea de a aborda noi modele de pedagogie performativă (Capsule-laborator FNT).

Răzvan Mazilu, coregraf și regizor român, va susține un laborator de lucru pe tema teatrului muzical, pe 28 și 29 oct. 2023, la Departamentul Arte și Media al Facultății de Litere, Universitatea din Craiova. Evenimentul Capsule-laborator în Facultățile de Teatru din România face parte din programul Festivalului Național de Teatru (FNT), desfășurat în perioada 20-20 octombrie 2023.

În cele două zile de laborator, Răzvan Mazilu va conferenția despre istoria musicalului, se vor viziona scene din spectacolele create de Răzvan Mazilu: Familia Addams (Teatrul Excelsior,
2019), Cabaret (Teatrul Odeon, 2021), Hedwig and the Angry Inch (Teatrul Stela Popescu, 2023), The Full Monty (Sala Palatului/2023). Studenții vor avea oportunitatea de a studia și propune variante de abordare a rolului pentru câteva scene din spectacolul The Full Monty.