În urma invitației lansată de Universitatea din Craiova și laboratorul de studii teatrale LAIC (Limbaje artistice identitare în contemporaneitate) avem deosebita onoare de a fi gazda unei conferințe pe teme shakespeariene susținută de actorul, regizorul și trainerul Brett Brown din Marea Britanie.
Domnul Brown este o personalitate artistică notabilă având un palmares bogat atât în teatru (peste 50 de roluri) dar și o activitate intensă cinematografică, audio bookuri, audio drama, voice over, roluri în operă, scenarist. A absolvit una dintre prestigioasele academii de teatru: Royal Academie of Dramatic Art, și-a început cariera artistică la 8 ani interpretând arii în opere în calitate de bariton. Rolurile mari din creația shakespeariană îl aduc în atenția publicului și specialiștilor din domeniul artei actorului prin prezența domniei sale în festivaluri cu notorietate: York International Shakespeare Festival din Marea Britanie; Ostrava Shakespeare Festival; Gdansk Shakespeare Festival; Gyula Shakespeare Festival; Festivalul Internațional Shakespeare România și multe altele.
Considerăm deosebită vizita domnului Brown la Universitatea din Craiova și aportul domniei sale la cercetare în domeniul artelor spectacolului. Este esențial într-un moment în care studentul actor se afla într-o continuă descoperire a valențelor expresive ale vocii sale în textul și jocul shakespearian.
Cu această ocazie ne exprimăm dorința de a continua colaborarea cu dl. Brown și alți specialiști în Arta Actorului în vederea aprofundării cercetării în cadrul laboratorului LAIC urmărind axa principală bazată pe joc și creativitate la confluența teatrului, muzicii și cinematografiei.